Eднофамилна къща с търговски обект

Предмет на разработката е еднофамилна жилищна сграда с търговски обект в кв. Баделема, гр. Асеновград.
Сградата се състои от търговска част и жилище и няма сутерен. Разположена е свободностоящо в имота спрямо виза за проектиране като към основното застрояване е предвидено допълващо застрояване – търговски обект, на улична регулация, спрямо Виза за проектиране
Търговската част се състои от търговски обект, с вход от югозапад, от към улицата. Към търговският обект е проектиран санитарен възел.
Жилището се състои от три надземни етажа.
Предвидено е паркиране за два автомобила в рамките на имота.
Жилището е със самостоятелен вход от вътрешния двор от северозапад и има самостоятелно двураменно монолитно стълбище, осветено от североизток. Входът на търговския обект е от към уличната регулация, от югозапад.
На кота -0.45 е проектиран търговски обект с ЗП – 54.50 кв.м и със санитарен възел.
На кота 0.00, +3.00 и + 6.00 е проектирано жилище със ЗП 276.00кв.м
Състои се от :
-на кота 0.00: кухня, коридор, спалня, ,баня, две веранди, монолитно двураменно стълбище към кота +3.00 и склад на кота -0.45, с достъп от към вътрешния двор.
-на кота +3.00 са разположени дневна с трапезария, коридор, спалня, баня, тераса и стълбище към кота +6.00.
-на кота +6.00 са разположени две спални, две тераси, коридор, баня и перално. Предвиден е ревизионен отвор за достъп до покрива.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Покривът е четирискатен, с наклон 45%, изпълнен с дървена покривна конструкция, хидроизолации и покрит с керамични керемиди и частично плосък- над търговския обект. Отводняването е решено, с видим PVC улук-тип корниз, чрез външни за фасадата PVC водосточни тръби и PVC барбакани – при плоския покрив.
Фасадите са топлоизолирани и измазани с два цвята мазилка и частично облицовани с каменна облицовка. Дограмата е от ПВЦ (6-камерен профил, едностранно фолиран, цвят дърво, тъмен дъб) с двоен стъклопакет(бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Площ на ПИ - 383,00 кв.м
Застроена площ - 132.00кв.м
РЗП сграда - 333,00 кв.м

Comments are closed.