Цех за алуминиева дограма с шоурум

Предмет на разработката е ,,Цех за алуминиева дограма с шоурум и офисна част‘‘ в гр.Асеновград.
Сградата е разположена е свободностоящо в имота. Автомобилният и пешеходният подход са от изток, от към улицата. Предвидено е паркиране за три автомобила в рамките на имота.
Сградата е двуетажна, без сутерен. На кота 0.00 са разположени производствена част, шоурум, санитарен възел със съблекланя и битово помещение. Производствената част има два изхода директно към терена. Подходът за втория етаж(офисна част) е самостоятелен и отделен от производствената част, и пак е от изток.
До втория етаж – кота +3.85 се достига посредство монолитна стълба.
На кота +3.85 са предвидени 5 офиса, конферетна зала с кух.бокс, коридор, три санитарни възела и две тераси. Предвиден е ревизионен отвор за достъп до покрива.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см.
Покривът е плосък, топло и хидроизолиран. Отводняването е решено с PVC барбакани, чрез външни за фасадата PVC водосточни тръби.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с бяла мазилка,и частино облицовани с фасадна композитна обшивка – тип ,,еталбонд‘‘ в два цвята – сив и червен. Дограмата е от ПВЦ (6-камерен профил, едностранно фолиран, цвят RAL , RAL 7016) с двоен стъклопакет(бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Площ на ПИ - 560. 00 кв.м
Застроена площ - 290.00 кв.м
РЗП сграда - 550.00 кв.м

Comments are closed.