Складова база в Асеновград

В имота са разположени две сгради, свободностоящи. Едната сграда е складова база, а другата е покрит навес, който да послужи за паркинг на служебните автомобили.
Автомобилният и пешеходният подход са от изток, от към улицата. Предвидени са две открити паркоместа и шест покрити в границите на имота и е осигурен достъп за зареждане с товарен автомобил.
Едната сграда представлява покрит навес за паркиране на служебни автомобили (6 броя) на работниците в складовата база. Изграден е от термопанели с дебелина 10 см и метална конструкция. Покривната конструкция е метална , с покривен термопанел и вътрешно отводняване.
Другата сградата се състои от три надземни етажа и е без сутерен.
На кота ±0.00 са разположени: входно предверие, склад за платове, офис, три тоалетни със съблекалня и предверия и стълбище и асансьор, посредством които се осъществява връзката с горните етажи.
На кота +4,00 са разположени: коридор, предверие с тоалетни, перално помещение, три склада ( за ципове, копчета и текстилни продукти) , тераса, изложбена зала с бюфет, битово помещение, стълбище и асансьор.
На последния етаж - кота 6,00 са разположени: коридор, техническо помещение, два склада (за текстилни продукти), антре, конферентна зала, офис, архив, две тоалетни и тераса.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна. Покривната конструкция е решена със стоманобетонна плоча (плосък покрив, топло и хидроизолиран) и вътрешно отводняване.
Ограждащите стени са от тухлена зидария ,,Винербергер‘‘ с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени ,,Винербергер‘‘ с дебелина 12см и 25см.
Отоплението е посредством климатици.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с няколко вида материали и цветове. Мазилката е сива (BAUMIT, 0882 - HBW 11) и
са частично облицовани с фасадна композитна обшивка тип ,,Аресбонд‘‘ в сив (ARS - 1102) и бял (ARS - 1001)цвят.
Дограмата е алуминиева дограма, със стъклопакет ETEM E75, цвят RAL 7011 – желязно сиво, с троен стъклопакет (бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Comments are closed.