Еднофамилна къща с. Червен Асеновград

Предмет на разработката е двуетажна еднофамилна къща жилищна в с. Червен, общ. Асеновград. Разположена е свободностоящо в имота. Автомобилният и пешеходният подход са от изток, от към улицата. Входът на къщата е от изток. Предвидено е паркиране за два автомобила в рамките на имота.
Жилищната сграда се състои от партер (кота 0.00) и втори етаж (кота +2.85) .
На кота 0.00 са разположени : антре/коридор, трапезария /кухня, дневна, тоалетна, спалня с баня и тераса към нея, килер стълбище и веранда . До кота +2.85 се достига посредством монолитна двураменна стълба.
На втория етаж са разположени спалня с тераса и баня към нея, спалня с тераса, и още една спалня, като за последните две е предвидена обща баня с две тераси, две бани към една от тях. Предвиден е ревизионен отвор към покрива.
Носещата конструкция на къщата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Над второ ниво(кота +2.85) е проектирана стоманобетонна плоча под скатния покрив с ефективна топлоизолация от минерална вата над нея. Стените се зидат с кухи керамични тухли. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см. Покривът е решен четирискатен с наклон 30%(17 градуса) изпълнен с дървена покривна конструкция, хидроизолации и керемиди ,,Bramac’’ Atica. Отводняването на покрива е с PVC улуци.
Фасадите са топлоизолирани и измазани със бяла силикатна мазилка и частично облицовани с камък тип ,,кокъл‘‘ и дъсчена общивка. Дограмата е от ПВЦ (6-камерен профил, едностранно фолиран, цвят дърво) с двоен стъклопакет(бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Площ на ПИ - 398,00 кв.м
Застроена площ - 110.00кв.м
РЗП сграда - 210,00 кв.м

Comments are closed.