Еднофамилна къща в Горни Воден

Предмет на разработката е модерна еднофамилна къща в кв. Горни Воден, Асеновград.Сградата е разположена свободностоящо в имота.
Пешеходният подход е от североизток и югоизток. Предвидени са три места за паркиране в рамките на имота – едно в югоизточния край и две в севороизточния.
Сградата се състои от два надземни етажа и трети – тераса, обслужвани от двураменно монолитно стълбище, което е осветено от фасадата.
На кота ±0.00 са проектирани стълбищната клетка с изход към двора на североизток, склад, коридор, две спални, баня с предверие и спалня с баня. Всички спални са проектирани с излази към малка веранда и респективно към двора.
На кота +3.15 са предвидени коридор, WC, кухня, дневна и трапезария с малък килер, тераса, покрита и открита веранда.
На кота +6.30 е разположена тераса както и входът на сградата.
На нивото на улицата, от югоизток са разположени подходът към жилищната сграда и паркомясто.
Носещата конструкция на сградите е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см.
Покривът на еднофамилната сградата е плосък, топло и хидроизолиран, използваем.
Фасадите са топлоизолирани и третирани със бяла мазилка, частично облицовани с естествен сив камък (неформувани плочки) и частично облицовани с композитна обшивка тип ,, Еталбнонд‘‘- цвят златен дъб. Дограмата е алуминиева (6-камерен профил, едностранно фолиран, цвят RAL , RAL 7016) с двоен стъклопакет(бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло). Предвидено е покривно осветление по детайл на ,,Велукс‘‘ за осветение на складовете в подпокривното пространство.

Застроена площ - 95.00 кв.м
РЗП сграда - 295.00 кв.м
Площ на ПИ - 738.00 кв.м

Comments are closed.