Къща за гости гр. Лъки

Предмет на разработката e къща за гости в гр. Лъки, общ. Лъки. Подходът към имота е от изток. Теренът е с много голяма денивелация. Сградата е разположена във високата част на имота.
Сграда се състои от два надземни етажа и е без сутерен, обслужвани от монолитно стълбище, осветено от фасадата.
На кота 0.00 са проектирани : антре, тоалетна, склад, битово помещение с директна връзка към терена, посредством покрита веранда..
На кота +3.15 са предвидени : три стаи за гости, едната с тераса и баня, втора баня за другите две стаи, коридор.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационнен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см.
Покривът е двускатен, хидроизолиран, покрит с керемиди ,,Тондах‘‘, цвят черен. Отводняването е решено с видим PVC улук-тип корниз, чрез външни за фасадата PVC водосточни тръби.
Фасадите са топло-изолирани и третирани с облицовка от естествен камък, с декоративни сантрачи, частично облицовани с дъсчена обшивка. Предвидени са и декоративни греди при покрива на две от фасадите. Дограмата е дървена с двоен стъклопакет(бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Застроена площ - 89.00 кв.м
РЗП сграда - 179,00 кв.м
Площ на УПИ - 554, 00 кв.м

Comments are closed.