Комплекс от жилищни сгради в с. Мулдава

Предмет на разработката е комплекс от седем жилищни сгради в с. Мулдава, общ. Асеновград.
Разположена е свободностоящо в имота. Разположени свободностоящи в имота, спрямо визата за проектиране. Къщите са еднакви като план разпределения, площ, фасади и разрези. Именувани са като два типа – тип " А " и тип " Б ", като са огледални една спрямо друга, това е единствената разлика.
Автомобилният и пешеходният подход на къщите от тип " А " са от източната страна, а тези на тип " Б " са от западната страна , от към улицата. За всяка жилищна сграда се предвижда по едно паркомясто в границите на имота.
Сградите се състоят от два надземни етажа и са без сутерен.
На кота ± 0.00 се предвиждат: коридор, склад, баня с тоалетна, дневна с кухненски бокс и трапезария, веранда и стълбищна клетка, посредством която се осъществява достъпа с горния етаж.
На кота + 3,00 са разположени: коридор, килер/перално помещение, баня с тоалетна, три спални, като е едната е с индивидуален санитарен възел и тераса.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна. Ограждащите стени са от тухлена зидария ,,Винербергер‘‘ с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени ,,Винербергер‘‘ с дебелина 12см и 25см. Покривът е многоскатен, хидро и топлоизолиран, покрит с керемиди ,,Тондах“ – сив цвят. Отводняването е решено с видими безшевни улуци с полиестерно покритие (сив цвят), чрез външни за фасадата водосточни тръби.
Отоплението е посредством индивидуални, битови уреди.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с няколко вида материали и цветове. Мазилката е Мазилката е бяла (BAUMIT, 0019 - HBW 89) и сива (BAUMIT, 0864 - HBW 33), стените са частично обработени с декоративна мазилка на „ Теразит “, имитираща дърво. Парапетът по терасите e ажурен (метален) .
Дограмата е алуминиева, със стъклопакет ETEM E75, цвят -кафяв, с троен стъклопакет (бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Площ на имота- 3462кв.м
Застроена площ - 849.10 кв.м
РЗП сграда - 1677.20 кв.м

Comments are closed.