Многофамилна жилищна сграда

Предмет на разработката е жилищна сграда с гаражи в Асеновград. Разположена е свободностоящо в имота, на нормативните остояния от улицата и странична регулация, спрямо виза за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от североизток, от към улицата. Сграда се състои от три надземни етажа и е без сутерен, обслужвани от двураменно монолитно стълбище, осетено от фасадата с естествена светлина.
На кота 0.00 са проектирани входно предверие, стълбище към кота +2.80 и кота -1.40 и едно жилище – апартамент №1, както и гараж за два автомобила на кота -1.40.
Aпартамент № 1(ЗП-51.90кв.м) се състои от антре, баня, дневна с кух.бокс, спалня и склад на партерно ниво в сградата.
На кота +2.80 е разположено едно жилище ( апартамент №2)
Aпартамент № 2(ЗП-143.05кв.м) се състои от антре/коридор, wc, баня, склад, дневна, с кух. бокс , три спални, три тераси.
На кота +5.60 е разположено едно жилище ( апартамент №3)
Aпартамент № 3(ЗП-143.05кв.м) се състои от антре/коридор, wc, баня, склад, дневна, с кух. бокс , три спални, три тераси.
Кота +8.40 е подпокривно пространство, като стълбата стига до това ниво.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна. Фасадите са топлоизолирани и третирани с два вида мазилки, частино облицовани с гранитен гнайс – формувани плочи и частично с дървопластна сайдинг система-цвят тъмен дъб. Дограмата е от ПВЦ (6-камерен профил, едностранно фолиран, цвят RAL , RAL 7016) с двоен стъклопакет(бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).
.

Comments are closed.