Жилищна сграда в Долни Воден

Предмет на разработката е триетажна жилищна сграда в кв. Долни Воден, общ. Асеновград, обл. Пловдив.
Сградата е разположена свободно в имота спрямо виза за проектиране, а северозападно откъм уличната регулация са автомобилният подход и пешеходният. Предвидени са три открити паркоместа в границите на имота.
Сграда се състои от три надземни етажа и е без сутерен, обслужвани от двураменно монолитно стълбище, което е осветено откъм северозапад и североизток.
Входът на сградата е от северозапад, от към улицата.
На кота ±0.00 са проектирани входно предверие и едно жилище – апартамент №1
Aпартамент №1(ЗП-85.50кв.м) се състои от антре, склад в стълбището, две спални, баня, дневна с кухненски бокс, веранда.
На кота +2.80 е разположено едно жилище ( апартамент №2)
Aпартамент №2 (ЗП-115.20кв.м) се състои от антре, тераса на стълбищната площадка, спалня с тераса, спалня с обща тераса между двете спални, дневна с кухненски бокс с тераса, баня, WC, склад.
На кота +5.60 е разположено едно жилище ( апартамент №3)
Aпартамент №3 (ЗП-115.20кв.м) се състои от антре, тераса на стълбищната площадка, спалня с тераса, спалня с обща тераса между двете спални, дневна с кухненски бокс с тераса, баня, WC, склад.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см.
Покривът е четирискатен, покрит с керемиди ,,Тондакс Медитеран - тъмнокафяв. Отводняването е решено с видим PVC улук-тип корниз, чрез външни за фасадата PVC водосточни тръби.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с два вида мазилки, частино облицовани с камък тип „врачански камък“ (варовик). Дограмата е от ПВЦ (6-камерен профил, едностранно фолиран, цвят RAL , RAL 7016) с двоен стъклопакет(бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Площ на ПИ - 341,00 кв.м
Застроена площ - 103.00кв.м
РЗП-360.00кв.м

Comments are closed.