Жилищна сграда с търговски обект

Проект на жилищна сграда с търговски обект в Асеновград .Сграда е разделена на търговска и жилищна част със сутерен.
Търговската част се състои от един търговски обект със санитарен възел.
Жилищната част се състои от два броя жилища(апартаменти), със складове(мазета) в сутерена на сградата. Предвидено е паркиране за четири автомобила в рамките на имота.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см.
Покривът е четирискатен, с наклон 55%, изпълнен с дървена покривна конструкция, хидроизолации и покрит с керемиди ,,Bramac’’ . Отводняването е решено, с видим PVC улук-тип корниз, чрез външни за фасадата PVC водосточни тръби.
Фасадите са топлоизолирани и измазани с мазилка HBW 89 Baumit Life 0016 при еркерите и HBW 11 Baumit Life 0882 за останалата част на сградата и частично облицовани с декоративни вертикални ивици с композитна фасадна облицовка, тип ,,Еталбонд‘‘, цвят по RAL 9006. Дограмата е от ПВЦ (6-камерен профил, едностранно фолиран, цвят по RAL 9007) с двоен стъклопакет(бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло) при апартаментите и и безрамкови витрини при търговския обект.

Технически показатели:

Площ на ПИ - 367,00 кв.м
Застроена площ - 115.00кв.м
РЗП сграда - 440,00 кв.м
Площ сутерен - 115кв.м

Comments are closed.