Жилищна сграда с търговски обект

Предмет на разработката е жилищна сграда с търговски обект в Асеновград. Разположена е свободностоящо в имота. Към основното застрояване е предвидено допълващо застрояване –търговски обект-на улична регулация, спрямо виза за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от югоизток, от към улицата. Предвидени са четири открити паркоместа в границите на имота.
Сграда се състои от три надземни етажа и е без сутерен, обслужвани от четирираменно монолитно стълбище, осветено от фасадата. Това стълбището стига до кота +2.80.
На кота 0.00 са проектирани входно предверие, стълбище до кота +2.80 , склад, едно жилище – апартамент №1 .
Aпартамент № 1(ЗП-86.50кв.м) се състои от антре, баня, перално, , дневна с кух.бокс, две спални.Складовото помещение за това жилище е на кота 0.00, външно за жилището.
На кота -0.70 е проектиран търговски обект, със ЗП 49.50кв.м, състоящ се от търговска площ, съблекалня и wc.
На кота +2.80 и кота +5.60 е разположено едно жилище - апартамент №2.
Aпартамент № 2(ЗП-226.50кв.м) се състои от :
- на кота +2.80 : антре, баня, перално, дневна с трапезария, кухня, две спални, две тераси и трираменно монолитно стълбище към кота +5.60.
- на кота +5.60 : коридор, спалня, баня, складово помещение и тераса.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см.
Покривът е на две нива –трискатен на по-ниското нито при терасите и четирискатен на по-високото ниво, покрит с метални керемиди, цвят тъмносив. Отводняването е решено с видим PVC улук-тип корниз, чрез външни за фасадата PVC водосточни тръби за скатния покрив, и чрез PVC барбакани при терасите.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с два вида мазилки, частино облицовани с hpl плоскости-цвят златен дъб. Дограмата е от ПВЦ (6-камерен профил, едностранно фолиран, цвят RAL , RAL 7026) с двоен стъклопакет(бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Застроена площ - 151.00 кв.м
РЗП сграда - 383,00 кв.м
Площ на ПИ - 385,00 кв.м

Comments are closed.