Жилищна сграда с търговски обект

Проект на жилищна сграда с търговски обект в центъра на Асеновград. Разделена е на търговска и жилищна част със сутерен. Жилищна част се състои от четири броя жилища(апартаменти) и едно ателие. Търговската част е търговски обект на две нива - първо ниво на кота 0.00(партер) - търговска площ и wc за персонала и второ ниво на кота +3.43 - склад и тоалетна за персонала. До второто ниво се достига посредством монолитна еднораменна стълба. Входът за търговския обект е от към улицата, а за жилищната част от юг, от към вътрешен двор. Жилищната част е със самостоятелен вход, самостоятелно двураменно монолитно стълбище и асансьор. Предвидено е паркиране за седем автомобила в рамките на имота
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см.
Покривът е трискатен , решен на две нива.
Фасадите са топлоизолирани и измазани с бяла силикатна мазилка(цвят по RAL 9016) и частично облицовани с композитна фасадна облицовка, тип ,,Еталбонд‘‘, цвят златен дъб. Дограмата е от ПВЦ (6-камерен профил, едностранно фолиран, цвят тъмен дъб) с двоен стъклопакет(бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло) при апартаментите и ателието и безрамкови витрини при търговския обект и склада към него.

Технически показатели:

Площ на ПИ - 245,00 кв.м
Застроена площ - 110.00кв.м
РЗП сграда - 642,00 кв.м
Площ сутерен - 110.00кв.м

Comments are closed.