Жилищна сграда с търговски обект Асеновград

Предмет на разработката жилищна сграда с търговски обект в Асеновград. Разположена на калакан със съседния имот, спрямо виза за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от северозапад, от към улицата. Терена е с денивелация и за това двора се предвижда е терасовиден на две нива.
Жилищната сграда e двуетажна и е със сутерен, предвиден е гараж в него за две коли , както и търговска площ .
Сграда се състои от сутерен (кота -3.50), първи етаж(кота ±0.00, втори етаж (кота +3.15). Етажите се обслужват от стоманобетонна монолитна стълба осветена от югозапад.
На кота -3.15 са разположени : гараж за два автомобила,търговски обект със склад и тоалетна, съблекалня и два килера , входно антре, коридор, котелно и стълбищна клетка.
На кота ±0.00 са разположени: дневна с трапезария и кухненски бокс с изход към тераса, тоалетна с предверия за сушилня и пералня, баня с тоалетна, коридор, три спални с достъп до тераса, монолитно стълище.
На кота +3.15 са разположени: дневна с трапезария и кухненски бокс с изход към тераса, тоалетна с предверия за сушилня и пералня, баня с тоалетна, коридор, три спални с достъп до тераса, монолитно стълище.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна с покрив от дървена конструкция.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см.
Покривът е трискатен, хидро и топлоизолиран, покрит с керемиди ,,Тондах'' Туист , цвят антрацит. Отводняването е решено с видими безшевни PVC улуци с полиестерно покритие, цвят черен чрез външни за фасадата водосточни тръби.
Отоплението е посредством термопомпа – въздух/вода. Предвиждат се радиатори и конвектори.
Фасадите са топлоизолирани и третирани частично с сива мазилка с фуги през 100см Baumit HBW 39 Baumit Life 0875, частично облицовани с фасадна композитна обшика Aresbond ARW-3401 Mahogany и бяла мазилка Baumit HBW 89 Life 0019 на стреха. Дограмата е алуминиева дограма ETEM E75- RAL 7016 с троен стъклопакет.

Технически показатели:

Площ на ПИ - 264.00 кв.м
Застроена площ - 136.75кв.м
РЗП сграда -273.50 кв.м

Comments are closed.