Жилищна сграда с търговски обекти

Проект на жилищна сграда с търговски обекти в кв. Баделема, Асеновград. Разположена е на калкан, с новопредвидена сграда в съседния имот . Сградата е разделена
на търговска и жилищна част със сутерен. Търговската част се състои от два магазина, а жилищната от седем апартамента. Подходът за търговските обекти е от към улицата, а за жилищната част от към вътрешния двор. Предвидено е паркиране за 10 автомобила в рамките на имота, във вътрешния двор. Жилищната част е със самостоятелен вход, самостоятелно двураменно монолитно стълбище, осветено от покрива, посредством покривно осветеление по детайл на ,,Велукс‘‘.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см.
Покривът е трискатен , решен на две нива : едното ниво с наклон 100%, и второ ниво с наклон 45% , изпълнен с дървена покривна конструкция, хидроизолации и покрит с керемиди ,,Bramac’’ . Отводняването е решено, с видим PVC улук-тип корниз, чрез външни за фасадата PVC водосточни тръби.
Фасадите са топлоизолирани и измазани с мазилка HBW 22 Baumit Life 0424-при еркерите и HBW 51 Baumit Life 0427 за останалата част на сградата и частично облицовани с декоративни вертикални ивици с композитна фасадна облицовка, тип ,,Еталбонд‘‘, цвят златен дъб. Дограмата е от ПВЦ (6-камерен профил, едностранно фолиран, цвят златен дъб) с двоен стъклопакет(бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло) при апартаментите и и безрамкови витрини при търговските обекти.

Comments are closed.