Жилищна сграда с гараж

Предмет на разработката e жилищна сграда с гараж в Асеновград, общ. Разположена е свободностоящо в имота, спрямо виза за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от югоизапад, от към улицата. Предвидени са четири открити паркоместа в границите на имота.
Сграда се състои от три надземни етажа и е без сутерен, обслужвани от четирираменно монолитно стълбище, осветено от фасадата.
Входът на сградата е на кота -1.05. На това ниво са проектирани и две складови помещения.
На кота 0.00 са проектирани коридор, wc и гараж за два автомобила.
На кота +2.80 е проектирано едно жилище - апартамент №1.
Aпартамент № 1(ЗП-112.10кв.м) се състои от : антре, баня, перално, дневна с кух.бокс, две спални, две тераси. Складовото помещение на това жилище се намира на кота 0.00 ( склад 1)
На кота +5.60 е проектирано едно жилище - апартамент №3.
Aпартамент № 2(ЗП-112.10кв.м) се състои от : антре, баня, перално, дневна с кух.бокс, две спални, две тераси. Складовото помещение на това е жилище е на кота 0.00 (склад 2)
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см.
Покривът е четирискатен, хидроизолиран, покрит с керемиди ,,Тондах‘‘, Фигаро Делукс, цвят тъмнокафяв. Отводняването е решено с видим PVC улук-тип корниз, чрез външни за фасадата PVC водосточни тръби.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с два вида мазилка, частино облицовани с фасадна композитна обшивка, тип ,,Еталбонд‘‘, цвят светъл златен дъб и частично облицовани с каменна облицовка – гнайс, кафяв. Дограмата е от ПВЦ (6-камерен профил, едностранно фолиран, цвят RAL 8019) с двоен стъклопакет(бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Застроена площ - 116.50 кв.м
РЗП сграда - 373.50 кв.м
Площ на ПИ - 312.00 кв.м

Comments are closed.