Жилищна сграда с гараж

Проект на триетажна жилищна сграда с гараж в гр. Асеновград. Разположена е свободностоящо в имота. Запазва се същестуващо допълващо застрояване в имота –гараж. Пешеходният подход е от северозапад. Предвидени са четири места за паркиране в рамките на имота – едно в съществуващо допълващо застрояване(гараж), едно в новопроектиран гараж в жилищната сграда и две открити паркоместа. Сграда се състои от три надземни жилищни етажа, четвърти подпокривен етаж със складови помешения( подпокривно пространство) и е със сутерен, обслужвани от двураменно монолитно стълбище, което е осветено от фасадата.
На кота -2.88 са проектирани котелно, три склада и коридор. За всеки от складовете е предидена вентилация. Сутерена е отделен от жилищната част с пожароустойчива врата Е90.
На нивото на улицата, от северозапад са разположени входът към жилищната сграда, и подходът към новопроектирания гараж. На нивото на гаража(кота -0.64) са проектирани и предверие и wc със отделен поход, от към вътрешния двор. Предвидена е и излаз на жилищната сграда към вътрешния двор( от югоизток), от коридор, разположен срещу стълбището.
На кота 0.00 е разположено едно жилище (апартамент № 1).
Aпартамент № 1(ЗП-108.10кв.м) се състои от антре/коридор, баня, перално, кабинет, две спални( към едната е предвидено гардеробно) ,дневна с кух.бокс, с излаз към веранда, с връзка към двора. Складовото помещение към жилището е в сутерена( склад 1).
На кота +2.88 е разположено едно жилище ( апартамент №2) и кабинет.
Aпартамент № 2(ЗП-150.25кв.м) се състои от антре, коридор, две бани, три спални( като към едната има проектирано гардеробно), две тераси. Складовото помещение към жилището е в сутерена( склад 2).
На кота +5.76 е разположено едно жилище ( апартамент №3) и кабинет.
Aпартамент № 3(ЗП-150.25кв.м) се състои антре, коридор, две бани, три спални( като към едната има проектирано гардеробно), две тераси. Складовото помещение към жилището е в сутерена( склад 3).
Кота +8.64 е подпокривно пространство със складови помещения.
Фасадите са топлоизолирани и третирани със светла мазилка(мазилка тип ,,травертино‘‘- цвят светла охра), частино облицовани с естествем камък тип – гранитни глиц плочи, цветове сиво до тъмно сиво) и частчно облицовани с композитна обшивка тип ,, Еталбнонд‘‘- цвят тъмен златен дъб. Дограмата е алуминиева (6-камерен профил, едностранно фолиран, цвят RAL , RAL 7016) с двоен стъклопакет(бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло). Предвидено е покривно осветление по детайл на ,,Велукс‘‘ за осветение на складовете в подпокривното пространство.

Технически показатели:

ЗП( основно застрояване) - 165.00 кв.м
РЗП( основно застрояване) - 610.00 кв.м
Площ на ПИ - 336, 00 кв.м

Comments are closed.