Жилищна сграда с гараж

Проект на четириетажна жилищна сграда с гараж в гр. Асеновград. Разположена е на калкан със съседния имот, като към основното застрояване е предвидено допълващо застрояване - гараж, на улична регулация. Автомобилният и пешеходният подход са от югоизток, от към улицата. Предвидени са три места за паркиране в гараж, и едно открито паркомясто в границите на имота.
Сграда се състои от четири надземни етажа и е без сутерен, обслужвани от трираменно монолитно стълбище, което е осветено с горно осветление.
На кота 0.00 са проектирани входно предверие, склад, предверие, wc, котелно, гараж за паркиране на три автомобила и едно жилище – апартамент №1.
Aпартамент № 1(ЗП-60.60кв.м) се състои от антре, баня, дневна с кух.бокс, спалня и склад на партерно ниво в сградата.
На кота +3.06 е разположено едно жилище ( апартамент №2)
Aпартамент № 2(ЗП-180.00кв.м) се състои от антре, коридор, две бани, три спални, дневна, кухня, три тераси и складово помещение в едната спалня.
На кота +6.12 е разположено едно жилище ( апартамент №3)
Aпартамент № 3(ЗП-152.60кв.м) се състои от антре, коридор, две бани, три спални, дневна, кухня, три тераси и складово помещение в едната спалня.
На кота +9.18 е разположена зимна градина и открита тераса.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см.
Покривът е ,решен на две нива : частично скатен – на по-ниското ниво, покрит с керемиди ,,Тондакс Туист-антрацит‘‘ , и частично плосък -топло и хидроизолиран . Отводняването е решено с видим PVC улук-тип корниз, чрез външни за фасадата PVC водосточни тръби за скатния покрив, и чрез PVC барбакани за плоския покрив и терасите.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с два вида мазилки, частино облицовани с камък тип гнайс и частично с hpl плоскости-цвят тъмен дъб. Дограмата е от ПВЦ (6-камерен профил, едностранно фолиран, цвят RAL , RAL 7016) с двоен стъклопакет(бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло). Предвидено е горно осветление тип ,,капандура‘‘ за осветление на стълбището.

Технически показатели:

Застроена площ - 180.00 кв.м
РЗП сграда - 622,00 кв.м
Площ на ПИ - 431,00 кв.м

Comments are closed.