Жилищна сграда с гараж Асеновград

Предмет на разработката е жилищна сграда с гараж в Асеновград, общ. Асеновград. Разположена е свободностоящо в имота, спрямо виза за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от североизоток, от към улицата. Предвидени са две открити паркоместа в границите на имота, както и гараж за един автомобил.
Сграда се състои от два надземни етажа и е без сутерен, обслужвани от двураменно монолитно стълбище, осветено от фасадата.
Входът на сградата е на кота -0.45. На това ниво са проектирани и гараж и складово помещение.
На кота 0.00 е разположено едно жилище – апартамент №1.
Aпартамент № 1(ЗП-76.20кв.м) се състои от : антре/коридор, баня, склад, спалня, дневна с кух.бокс, веранда.
На кота +2.80 е проектирано едно жилище - апартамент №2.
Aпартамент № 2(ЗП-133.30кв.м) се състои от : антре/коридор, склад, две бани, три спални, дневна с кух.бокс, две тераси.
Кота +5.65 е подпокривно пространство, като стълбището достига до това ниво.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см.
Покривът е четирискатен, хидроизолиран, покрит с керемиди ,,Тондах‘‘, Фигаро Делукс, цвят тъмнокафяв. Отводняването е решено с видим PVC улук-тип корниз, чрез външни за фасадата PVC водосточни тръби.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с два вида мазилка, частино облицовани с фасадна композитна обшивка, тип ,,Еталбонд‘‘, цвят светъл златен дъб и частично облицовани с каменна облицовка – гнайс, кафяв. Дограмата е от ПВЦ (6-камерен профил, едностранно фолиран, цвят RAL 8019) с двоен стъклопакет(бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Площ на ПИ - 133.50 кв.м
Застроена площ - 133.50 кв.м
РЗП сграда -295.50 кв.м

Comments are closed.