Жилищна сграда с гаражи

Предмет на разработката е двуетажна жилищна сграда и работилница с два гаража.
Жилищната сграда е двуетажна, без сутерен. Входът е от североизоток,
Жилищната част се състои от два броя жилища(апартаменти).
На кота 0.00 е проектиран един апартамент(жилище)- Aпартамент № 1 със ЗП – 95.60кв.м. Състои се от антре/коридор, дневна с кух. бокс, три спални, баня. До кота +2.90 се достига посредством двураменна монолитна стълба.
На кота +2.90 е проектиран един апартамент(жилище)- Aпартамент № 2 със ЗП – 118.20кв.м. Състои се от антре/коридор, дневна с кух. бокс, три спални, баня, четири тераси.
Стълбището достига до кота +5.60. На това ниво са проектирани два склада в подпокривното пространство, по един за всяко жилище.
Жилищната сграда е със самостоятелен вход, самостоятелно двураменно монолитно стълбище, осветено от северозапад.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см.
Покривът е четирискатен, с наклон 50%, изпълнен с дървена покривна конструкция, хидроизолации и покрит с керемиди ,,Bramac’’ . Отводняването е решено, с видим PVC улук-тип корниз, чрез външни за фасадата PVC водосточни тръби.
Фасадите са топлоизолирани и измазани с два вида мазилка частично облицовани с каменна облицовка. Дограмата е от ПВЦ (6-камерен профил, едностранно фолиран, цвят по RAL 9007) с двоен стъклопакет(бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).
В дъното на имота е проектирана едноетажна постройка -работилница с два гаража.

Comments are closed.