Жилищна сграда с гаражи

Предмет на разработката е триетажна жилищна сграда с гаражи в Асеновград, общ. Асеновград, обл. Пловдив.
Сградата е разположена свободностоящо в имота, спрямо визата за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от югозапад, от към едната улица. Предвидени са два двойни гаража.
Сградата се състои от три надземни етажа и е без сутерен.
На кота ±0.00 са разположени: коридор, котелно, два килера, съответно за всеки апартамент, двоен гараж и стълбищна клетка, посредством която се осъществява достъпа с горните етажи. Същите помещения се повтарят симетрично и от другата част на жилищната сграда.
На кота +2,95 са разположени: коридор, две спални, предверие, баня с тоалетна, кухня с дневна и трапезария и стълбищна клетка. Другата страна на сградата е симетрична и огледална.
На кота +5,90 се повтаря същото разпределение като на долния етаж.
На последния етаж (+ 8,85 ) се предвижда подпокривно, складово пространство.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна. Покривът е многоскатен, изграден от дървена конструкция.
Ограждащите стени са от тухлена зидария ,,Винербергер‘‘ с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени ,,Винербергер‘‘ с дебелина 12см и 25см.
Покривът е многоскатен, хидро и топлоизолиран, покрит с керемиди ,,Тондах“ – кафяв цвят. Отводняването е решено с видими безшевни улуци с полиестерно покритие (цвят по RAL 8016, кафяв), чрез външни за фасадата водосточни тръби.
Отоплението е посредством инсталация с термопомпа по ОВК проект.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с няколко вида материали и цветове. Мазилката е бяла (BAUMIT, 0019 - HBW 89) и бежова (BAUMIT, 0376 - HBW 49), като бялата е фугирана с фуга с дебелина 5 см , повтаряща се през 50 см. Предвижда се и
фасадна композитна обшивка тип ,,Аресбонд‘‘ (в дървесен цвят – Aresbond – ARW – 3801 WALNUT). Парапета по терасите е метален, ажурен.

Технически показатели:

Площ на ПИ - 435.00 кв.м
Застроена площ - 158.00кв.м
РЗП сграда -522.00 кв.м

Comments are closed.