Жилищна сграда с гаражи в Асеновград

Предмет на разработката е двуетажна жилищна сграда с гаражи в Асеновград. Сградата е разположена свободностоящо в имота, спрямо визата за проектиране. Достъпа към двора се осъществява на кота +/-0,00. Автомобилният и пешеходният подход са от юг, от към улицата. Предвижда се един двоен гараж. Поради голямата съществуваща денивелация на терена, сутеренния етаж (- 4,05)
е частично вкопан.
Сградата се състои от два надземни етажа, един вкопан - сутерен.
На кота - 4,05 са разположени: коридор, тоалетна, два склада, гараж, килер, стълбище, посредством което се осъществява връзката с горния етаж.
На кота ±0,00 се предвиждат: коридор, баня с тоалетна, дневна с кухня и трапезария с излаз към двете веранди , две спални, като едната е с индивидуална баня с тоалетна и стълбище, което ни свързва с последния етаж. В дневната има еднораменна стълба, която ще послужи да се стигне до горния етаж, където ще се обособят няколко отделени помещения.
На кота +3,00 се предвиждат: коридор, баня с тоалетна, дневна с кухня, трапезария и спалня. Отделно обособената част на този етаж се състои от: коридор, килер и две спални, като едната е с индивидуална баня и тоалетна.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна. Покривът е многоскатен, изграден от дървена конструкция.
Ограждащите стени са от тухлена зидария ,,Винербергер‘‘ с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени ,,Винербергер‘‘ с дебелина 12см и 25см.
Покривът е многоскатен, хидро и топлоизолиран, покрит с керемиди ,,Тондах“ – цвят сив. Отводняването е решено с видими безшевни улуци с полиестерно покритие (цвят по RAL 9023, тъмно сиво), чрез външни за фасадата водосточни тръби.
Климатизацията се осъществява посредством климатици и котел на пелети.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с няколко вида материали и цветове. Мазилката е бяла (BAUMIT, 0019 - HBW 89), фасадите са частично облицовани с каменна облицовка от кафяв камък – гнайс, тип кокал, като са съчетани с фасадна композитна обшивка тип ,,Аресбонд‘‘ с декоративна цел (в дървесен цвят – Aresbond – ARW – 3801 WALNUT).
Дограмата е алуминиева дограма, със стъклопакет ETEM E75, цвят по RAL 8016 - кафяв махагон, с троен стъклопакет (бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Площ на ПИ - 776.00 кв.м
Застроена площ(с веранда) - 147.10 кв.м
РЗП сграда - 297.00 кв.м

Comments are closed.