Жилищна сграда с. Войводиново

Предмет на разработката е многофамилна жилищна сграда в с. Войводиново, общ. Марица, обл. Пловдив. Сградата е разположена свободностоящо в имота, спрямо визата за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от север, от към улицата. Предвидени са три паркоместа в границите на имота и три гаража.
Сградата се състои от три надземни етажа и е без сутерен. Има три входа, три стълбищни клетки и еднакви разпределения на всеки етаж.
На кота ± 0.00 са разположени: антре, коридор, тоалетна, гараж, кабинет, сауна, килер и стълбищна клетка посредством която се осъществява достъпа с горните етажи. Тези помещения се повтарят огледално и за другите два входа.
На кота + 2,80 се предвиждат: дневна с кухня и трапезария,
предверие, тоалетна, перално помещение, две тераси и стълбище. Тези помещения се повтарят и за другите два входа.
На кота + 5,60 са разположени три спални, като едната е с индивидуална баня и тераса,обща баня, коридор и стълбище.
Същите помещения са огледално повторени два пъти в другите входове на жилищната сграда.
На кота + 8,40 се предвиждат подпокривно пространство.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна. Покривът е многоскатен, изграден от дървена конструкция.
Ограждащите стени са от тухлена зидария ,,Винербергер‘‘ с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени ,,Винербергер‘‘ с дебелина 12см и 25см.
Покривът е многоскатен, хидро и топлоизолиран, покрит с керемиди ,,Тондах“ – сив цвят. Отводняването е решено с видими безшевни улуци с полиестерно покритие (сив цвят), чрез външни за фасадата водосточни тръби.
Отоплението и вентилацията са посредством климатична и вентилационна инсталация по ОВК проект.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с няколко вида материали и цветове. Мазилката е бяла (BAUMIT, 0019 - HBW 89) и
сива (BAUMIT, 0882 - HBW 11). Стените са частично облицовани с
камък - гнайс в сив цвят и фасадна композитна обшивка тип ,,Аресбонд‘‘ (в дървесен цвят - Aresbond - ARW - 3801 WALNUT. Парапетът по терасите е ажурен.
Дограмата е алуминиева, със стъклопакет ETEM E75, цвят RAL 7011 - сиво, с троен стъклопакет (бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Площ на ПИ - 507.00 кв.м
Застроена площ - 177.60 кв.м
РЗП сграда - 608.40 кв.м

Comments are closed.