Жилищна сграда кв. Долни Воден

Предмет на разработката е жилищна сграда в кв. Долни Воден, Асеновград. Разположена свободностоящо в имота, спрямо визата за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от юг, от към улицата. Предвидено е едно паркомясто в границите на имота и един двоен гараж.
Сградата се състои от два надземни етажа и е без сутерен.
На кота ± 0.00 са разположени: двоен гараж, два склада, антре, коридор, килер, баня с тоалетна, спалня, кухня с дневна и трапезария, веранда и стълбищна клетка, посредством която се осъществява достъпа с горните етажи.
На кота + 3,15 са разположени: коридор, перално помещение, баня с тоалетна, две тераси, четири спални, като едната е с индивидуална баня с тоалетна и гардеробно помещение и стълбище.
На кота + 6,30 се предвижда подпокривно пространство и тераса.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна. Покривът е многоскатен, изграден от дървена конструкция.
Ограждащите стени са от тухлена зидария ,,Винербергер‘‘ с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени ,,Винербергер‘‘ с дебелина 12см и 25см.
Покривът е многоскатен, хидро и топлоизолиран, покрит с керемиди ,,Тондах“ – сив цвят. Отводняването е решено с видими безшевни улуци с полиестерно покритие (сив цвят), чрез външни за фасадата водосточни тръби.
Отоплението е посредством електрически битови уреди -конвектори.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с няколко вида материали и цветове. Мазилката е бяла (BAUMIT, 0019 - HBW 89) и
сива(BAUMIT, 0882 - HBW 11). Стените са частично облицовани с
камък - гнайс в сив цвят. Парапетът по терасите е плътен и ажурен.
Дограмата е алуминиева, със стъклопакет ETEM E75, цвят RAL 7011 - сиво, с троен стъклопакет (бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Площ на ПИ - 891.00 кв.м
Застроена площ - 215.40 кв.м
РЗП сграда - 446.70 кв.м

Comments are closed.