Жилищна сграда и автоцентър

Проекта предвижда изграждането на сграда със смесени функции, като на първия етаж ще се разположи автосервиз за различни дейности, а горните два етажа ще са жилищни.
Сградата е свободностояща в имота, на три етажа и е без сутерен. Входа на имота е ситуиран от североизток, както и този за жилищната част. Достъпът ще се осъществява както от север, така и посредством съседните имоти.
Входовете за клетките на автосервиза са разположени срещуположно един спрямо друг – от севроизток и югозапад.
Паркирането е решено чрез 20 паркоместа в границите на имота, предвидени както за клиенти и работници на автосервиза, така и за живущите там и два гаража за жилищната част .
Кота ±0,00
Автосервизът се състои от десет броя клетки, като две по две са с една и съща дейност (тапицер, ремонт преден мост, ремонт заден мост, електродиагностика, стенд – реглаж, автостъкла, автотунинг). Всяка от тях е с индивидуална тоалетна със съблекалня. Входовете за клетките са разположени от североизток и югозапад. Жилищната част е с отделен вход от северозапад, където са предвидени два гаража със складови помещения и пряка връзка към коридора и стълбищните клетки, чрез които се достига до горния етаж. Светла височина на помещенията е 4,67м.
Кота +4,90
На този етаж са ситуирани два апартамента, идентични като разпределение и големина. Този етаж е със светла височина е 2,92м. Състоят се от: антре с вграден гардероб, три спални като към едната има индивидуална баня с тоалетна, гардеробно помещение, баня с тоалетна, тоалетна, перално помещение, кухня с дневна и трапезария и две тераси (едната към дневната, а другата към спалня). Предвижда се част от терасите да се изпълнят като озеленени покриви. Апартамент две повтаря огледално разположението на апартамент едно. Посредством отделни стълбищни клетки се стига до горното ниво – третия етаж.
Кота +8,05
Апартамент три и четири също са идентични като големина и план разпределение.Този етаж е със светла височина е 2,92м. Предвиждат се всеки от тях да е съставен от : коридор, склад, баня с тоалетна, перално помещение с тоалетна, кухня с дневна и трапезария и четири тераси. Предвижда се част от терасите да се изпълнят като озеленени покриви.
В конструктивно отношение сградата представлява стоманобетонна носеща конструкция, съставена е от стоманобетонни плочи, греди, колони и шайби . Ограждащите тухлени зидове (25см), както и вътрешните (12см), са керамични, „Винербергер”. Предвидена е топлоизолация EPS - 10 см по външните зидове, при цокълните стени - XPS - 10 см. Покривната конструкция е решена със стоманобетонна плоча (плосък покрив, топло и хидроизолиран) и вътрешно отводняване.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с три цвята – частично с композитна фасадна обшивка по каталог на ,,Аресбонд‘‘ – бял (ARS - 1001), сив (ARS - 1102) , дървесен (ARW- 3801) и сива мазилка (BAUMIT 0885, HBW 31).
Заложена е алуминиева дограма, със стъклопакет ETEM E75, цвят по RAL 9022 – светло сиво, с троен стъклопакет (бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).
За отопление и вентилация се предвиждат да се използват климатични инверторни тела.

Comments are closed.