Жилищна сграда в Асеновград

Предмет на разработката е жилищна сграда в Асеновград. Сградата е разположена свободностоящо в имота, спрямо визата за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от югоизток, от към улицата.
Предвидени са три открити паркоместа в границите на имота (по едно за всяко жилище в сградата). Две от тях са разположени в североизточната част на имота, а третото в югозападната.
Сградата се състои от три надземни етажа и е без сутерен.
На кота ±0.00/+0,35 са разположени: коридор, баня с тоалетна, килер, техническо помещение, спалня, дневна с трапезария и кухня с директен достъп към веранда, склад, и стълбище, посредством което се осъществява връзката с горните етажи.
На кота +3,50 са разположени: коридор, баня с тоалетна, килер, две спални (като едната е родителска и е с индивидуална баня с тоалетна), две тераси, дневна с трапезария и кухня и стълбищна клетка.
На кота +6,65 са разположени: коридор, баня с тоалетна, килер, две спални, две тераси(едната с барбекю), дневна с трапезария и кухня.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна. Покривът е многоскатен, изграден от дървена конструкция.
Ограждащите стени са от тухлена зидария ,,Винербергер‘‘ с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени ,,Винербергер‘‘ с дебелина 12см и 25см.
Покривът е многоскатен, хидро и топлоизолиран, покрит с керемиди ,,Тондах“ – сив цвят. Отводняването е решено с видими безшевни улуци с полиестерно покритие (цвят по RAL 7011, сив), чрез външни за фасадата водосточни тръби.
Отоплението е посредством инсталация с термопомпа по ОВК проект.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с няколко вида материали и цветове. Мазилката е бяла (BAUMIT, 0019 - HBW 89), с частична каменна облицовка от сив камък , като са съчетани с фасадна композитна обшивка тип ,,Аресбонд‘‘
(в дървесен цвят – Aresbond – ARW – 3801 WALNUT).
Дограмата е алуминиева дограма, със стъклопакет ETEM E75, цвят RAL 7011 – сиво, с троен стъклопакет (бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Площ на ПИ - 700.00 кв.м
Застроена площ - 173.00 кв.м
РЗП сграда - 507.80 кв.м

Comments are closed.