Жилищна сграда Асеновград

Предмет на разработката е жилищна сграда в Асеновград. Разположена е свободностоящо в имота, спрямо визата за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от северозапад, от към улицата. Предвиден е двоен гараж.
Сградата се състои от един полувкопан етаж и два надземни, без сутерен.
На кота - 3,00 са разположени: двоен гараж, котелно, коридор, финладска сауна, кабинет, стълбище, посредством което се осъществява достъпа с горните етажи.
На кота ± 0,00 са разположени: коридор, дневна с кухня и трапезария, веранда, тоалетна, спалня с индивидуална баня и тоалетна.
На кота + 3,00 се предвижда коридор с кът за отдих, перално помещение, две тераси , баня с тоалетна, три спални, като едната е с гардеробно помещение.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна. Покривът е многоскатен, изграден от дървена конструкция.
Ограждащите стени са от тухлена зидария ,,Винербергер‘‘ с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени ,,Винербергер‘‘ с дебелина 12см и 25см.
Покривът е многоскатен, хидро и топлоизолиран, покрит с керемиди ,,Тондах“ – сив цвят. Отводняването е решено с видими безшевни улуци с полиестерно покритие (сив цвят), чрез външни за фасадата водосточни тръби.
Отоплението и охлаждането са посредством термопомпа, по отделен ОВК проект.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с няколко вида материали и цветове. Мазилката е бяла (BAUMIT, 0019 - HBW 89) и
сива(BAUMIT, 0882 - HBW 11). Стените са частично облицовани с
камък - гнайс в сив цвят. Парапетът по терасите е плътен и ажурен.
Дограмата е алуминиева, със стъклопакет ETEM E75, цвят RAL 7011 - сиво, с троен стъклопакет (бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Площ на ПИ - 344.00 кв.м
Застроена площ - 108.80 кв.м
РЗП сграда - 331.10 кв.м

Comments are closed.