Жилищна сграда Асеновград

Предмет на разработката е жилищна сграда в Асеновград. Разположена на два съществуващи калкана, спрямо визата за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от югоизток, от към улицата. Предвиден е гараж за три автомобила. Сградата е без сутерен.
На кота ± 0.00 са разположени: входно предверие,гараж за три автомобила, тоалетна, котелно помещение и стълбищна клетка, посредством която се осъществява достъпа с горните етажи и двора.
На кота + 2,80 са разположени: входно предверие, коридор, килер, баня с тоалетна, две тераси, две спални, дневна с кухня и трапезария, две тераси и стълбище.
На кота + 5,60 се повтаря план – разпеделението от долния етаж, а именно: входно предверие, коридор, килер, баня с тоалетна, две тераси, две спални, дневна с кухня и трапезария, две тераси и стълбище
На кота + 8,40 се предвиждат: входно предверие, коридор, килер, баня с тоалетна, тераса, спалня, дневна с кухня и трапезария и тераса.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна. Покривът е многоскатен, изграден от дървена конструкция.
Ограждащите стени са от тухлена зидария ,,Винербергер‘‘ с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени ,,Винербергер‘‘ с дебелина 12см и 25см.
Покривът е многоскатен, хидро и топлоизолиран, покрит с керемиди ,,Тондах“ – кафяв цвят. Отводняването е решено с видими безшевни улуци с полиестерно покритие (кафяв цвят), чрез външни за фасадата водосточни тръби.
Отоплението е посредством термопомпа и конвектори, подробно показано в ОВК проект.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с няколко вида материали и цветове. Мазилката е бяла (BAUMIT, 0019 - HBW 89) и
бежова(BAUMIT, 0376 - HBW 49), съчетани с фасадна композитна обшивка, като акцент в дървесен цвят (Aresbond - ARW - 3801 WALNUT). Стените са частично облицовани с камък - траветин в кавяф цвят. Парапетът по терасите е стъклен (закалено стъкло).
Дограмата е алуминиева, със стъклопакет ETEM E75, цвят RAL 8016 - кафяво, с троен стъклопакет (бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Площ на ПИ - 170.00 кв.м
Застроена площ - 97.00 кв.м
РЗП сграда - 407.20 кв.м

Comments are closed.