Жилищна сграда Асеновград

Предмет на разработката е жилищна сграда в Асеновград. Разположена на калакан със съседния имот, спрямо виза за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от северозапад, от към улицата. Гарирането е решено на северозапад до къщата и е за две коли. Терена е с денивелация , но не се предвижда терасиране.
Жилищната сграда e двуетажна и е без сутерен .
Сграда се състои от първи етаж(кота ±0.00, втори етаж (кота +3.15) и подпокривно пространство (кота +6.30). Етажите се обслужват от стоманобетонна монолитна стълба осветена от североизток.
На кота ±0.00 са разположени: дневна с трапезария и кухненски бокс с изход към веранда, предверие за сушилня и пералня с достъп до килер, баня с тоалетна, коридор, две спални и монолитно стълище.
На кота +3.15 са разположени: дневна с трапезария и кухненски бокс с изход към две тераса, предверие за сушилня и пералня, с достъп до килер, баня с тоалетна, коридор, две спални с достъп до тераса и монолитно стълище.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна с покрив от дървена конструкция.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см.
Покривът е трискатен, хидро и топлоизолиран, покрит с керемиди ,,Тондах'' Туист , цвят антрацит. Отводняването е решено с видими безшевни PVC улуци с полиестерно покритие, цвят черен чрез външни за фасадата водосточни тръби.
Отоплението е посредством климатична инсталация изпълена по ОВиК проект.
Фасадите са топлоизолирани и третирани частично с сива мазилка с Baumit HBW 39 Baumit Life 0875, частично облицовани с фасадна композитна обшика Aresbond ARS-1001 Mikli white и сив камък - гнайс. Дограмата е алуминиева дограма ETEM E75- RAL 7016 с троен стъклопакет.

Технически показатели:

Площ на ПИ - 270.00 кв.м
Застроена площ - 119.20 кв.м
РЗП сграда - 266.00 кв.м

Comments are closed.