Жилищна сграда Асеновград

Сградата е разположена свободностоящо в имота, спрямо визата за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от юг, от към улицата. Предвидени са две паркоместа в границата на имота.
Сградата се състои от три надземни етажа и е без сутерен.
На кота ± 0.00 се предвиждат се : коридор, баня с тоалетна, дневна с кухня и трапезария, три спални, склад, две веранди и стълбищна клетка, посредством която се осъществява достъпа с горните етажи.
На кота + 2,80 план – разпределението е сходно с това на долния етаж: коридор, баня с тоалетна, дневна с кухня и трапезария, три спални, склад, три тераси и стълбищна клетка.
На последния етаж - кота + 5,90/ +6,00 се предвижда помещение за котела, веранда и озеленен покрив.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна. Покривната конструкция е решена със стоманобетонна плоча (плосък покрив, топло и хидроизолиран) и вътрешно отводняване.
Ограждащите стени са от тухлена зидария ,,Винербергер‘‘ с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени ,,Винербергер‘‘ с дебелина 12см и 25см.
Отоплението е посредством термопомпа, подово отопление и конвектори.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с няколко вида материали и цветове. Мазилката е сива (BAUMIT, 0882 - HBW 11) и е съчетана с обшивка тип ,,Аресбонд‘‘ (бял цвят – ARS - 1001) и вентилируема фасада от керамични панели в кафяв цвят.
Парапетът по терасите е плътен и стъклен, от закалено стъкло.
Дограмата е алуминиева, със стъклопакет ETEM E75, цвят RAL 7011 - сиво, с троен стъклопакет (бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Площ на ПИ - 363.00 кв.м
Застроена площ - 151.35 кв.м
РЗП сграда - 342.80 кв.м

Comments are closed.