Жилищна сграда Асеновград

Предмет на разработката е четириетажна жилищна сграда в Асеновград, общ. Асеновград, обл. Пловдив.
Разположена е на калкан със съседния имот, спрямо Виза за проектиране. Автомобилният подход е от север, от към улицата, като е предвидено външно гариране за две коли и гараж за още две коли. Входът към имота е предвиден от две места, тъй като имота е разположен между две улици. Терена е с денивелация, за това се предвижда терасиране на дворното място.
Жилищната сграда се състои от сутерен (кота -3.50), първи етаж(кота ±0.00, втори етаж (кота +2.80), трети етаж (кота +5.60). Етажите се обслужват от стоманобетонна монолитна стълба осветена от две страни.
На кота -3.50 са разположени : гараж за два автомобила, входно предверие , стълбищна клетка, котелно, антре, тоалетна и два килера за отделните апартаменти.
На първи етаж(кота ±0.00) са разположени : дневна,трапезария и кухня с изход към тераса на юг, коридор, спалня със самостоятелна тераса , баня, перално,спалня със самостоятелна баня, спалня и тераса.
На кота +2.80 са разположени - дневна,трапезария и кухня с изход към тераса на юг, коридор, спалня със самостоятелна тераса , баня, перално,спалня със самостоятелна баня, спалня и тераса.
На кота +5.60 помещенията са стълбищна клетка и веранда с достъп до озеленен покрив.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно или вътрешно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см.
Покривът е плосък- хидро и топлоизолиран. Отводняването е решено с вътрешни PVC водосточни тръби.
Фасадите са топлоизолирани и измазани частично с бяла мазилка на фуги през 100см с ширина 5см (HBW 89 Baumit Life 0019), сива мазилка (мозаечна мазилка Baumit M 330) и частично облицовани с композитна фасадна обшивка Aresbond- Milk White. Дограмата е алуминиева дограма ETEM E75- RAL 7016 с троен стъклопакет.

Технически показатели:

Площ на ПИ - 332.00 кв.м
Застроена площ - 151.50кв.м
РЗП сграда -479.40 кв.м

Comments are closed.