Жилищна сграда Асеновград

Проект на четириетажна жилищна сграда в Асеновград. Състои се от партерен етаж със складови помещения и три жилищни етажа.
Входът на сградата се намира на югоизток, от към улицата.
На кота 0.00 са разположени входно предверие и три склада-по един за всяко жилище.
Жилищните етажи са с по един апартамент( жилище) на етаж свързани вертикално с двураменно монолитно стълбище, осветено от северозапад.
На кота +2.80 е разположен апартамент №1 със ЗП
104.00 м2, състоящ се от антре, две спални с обща тераса, дневна с кух. бокс с излаз на втора тераса, баня и отделно тоалетна.
На кота +5.60 е разположен апартамент №2 със ЗП
104.00 м2, състоящ се от антре, баня и отделно тоалетна , две спални с обща тераса, дневна с кух. бокс с излаз на втора тераса,.
На кота +8.40 е разположен апартамент №3 със ЗП
90.00 м2, състоящ се от антре, баня, спалня с тераса към нея и дневна с кух. бокс с излаз към втора тераса.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см.
Покривът е четирискатен с наклон 50%, топло и хидро-изолоран, покрит с керемиди Tondach Туист- глазура амадеус-цвят виненочервен. Отводняването е решено, с PVC улук тип „корниз“, чрез външни за фасадата PVC водосточни тръби.
Фасадите са топлоизолирани и измазани с два вида мазилка и частично облицовани с каменна облицовка - гнайс. Дограмата е от алумниев профил (6-камерен профил, едностранно фолиран, цвят сив RAL 7016) с двоен стъклопакет(бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Застроена площ - 90.00 кв.м
РЗП сграда - 423,00 кв.м
Площ на ПИ - 422,00 кв.м

Comments are closed.