Еднофамилна къща с. Червен

Проект на едноетажна еднофамилна къща в с. Червен, общ. Асеновград с РЗП 201кв.м.
Разположено е свободностоящо в имота. Входът на сградата и автомобилният подход са от югозапад, където има гараж и възможност за външно паркиране на още един автомобил. Сградата е едноетажна, без сутерен.
На кота 0.00 са разположени антре, коридор, три спални, две бани и една тоалетна, гардеробно, кабинет, гараж, склад, дневна с трапезария и кухня. От дневната и от антрето на североизток има излаз на открита веранда. На кота +2.95 се намира подпокривно, неизползваемо пространство.Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см.
Покривът е трискатен, с наклон 35%, изпълнен с дървена покривна конструкция, хидроизолации и покрит с метални керемиди „Elegant” RAL 7024 Полиестер(ПЕ) и частично плосък. Отводняването е решено с видим PVC улук при скатните покриви, и PVC барбакан при плоския покрив, чрез външни за фасадата PVC водосточни тръби.
Фасадите са топлоизолирани и измазани с бяла мазилка, дъсчена обшивка и частично облицовани с естествен камък. Дограмата е от ПВЦ (6-камерен профил, едностранно фолиран, цвят сив) с двоен стъклопакет(бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Площ на ПИ - 1336,00 кв.м
Застроена площ - 201.00кв.м
РЗП сграда - 211,00 кв.м

Comments are closed.