Еднофамилна къща с. Червен

Предмет на разработката е двуетажна еднофамилна къща с басейн в с.Червен. Сградата е разположена свободностоящо в имота, спрямо визата за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от югозапад, от към улицата. Предвидени са две паркоместа в границите на имота. Сградата се състои от два надземни етажа и е без сутерен.
На кота ± 0.00 са разположени: коридор, склад, тоалетна, дневна с трапезария и кухня, спалня с индивидуална баня с тоалетна и стълбищна клетка, посредством която се осъществява достъпа с горния етаж.
На кота + 3,00 са разположени: коридор, килер, баня с тоалетна, три спални и тераса.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна. Ограждащите стени са от тухлена зидария ,,Винербергер‘‘ с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени ,,Винербергер‘‘ с дебелина 12см и 25см.
Покривната конструкция е решена със стоманобетонна плоча (плосък покрив, топло и хидроизолиран) и вътрешно отводняване.
Отоплението е посредством индивидуални отоплителни уреди.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с няколко вида материали и цветове. Мазилката е бяла (BAUMIT, 0019 - HBW 89) и сива (BAUMIT, 0864 - HBW 33), стените са частично облицовани с композитна фасадна обшивка по каталог на ,,Аресбонд‘‘ – дървесен цвят (ARW- 3801) . Парапетът по терасите e плътен .
Дограмата е алуминиева, със стъклопакет ETEM E75, цвят RAL 7011 - сиво, с троен стъклопакет (бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Площ на ПИ - 1338.00 кв.м
Застроена площ - 122.80 кв.м
РЗП сграда - 220.10 кв.м

Comments are closed.