Еднофамилна къща с. Червен

Предмет на разработката е еднофамилна жилищна сграда в с. Червен, общ. Асеновград
Разположена е свободностоящо в имота, спрямо виза за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от северозапад, от към улицата. Предвидени са две открити паркоместа в границите на имота.
Сградата се състои от три надземни етажа и е без сутерен, обслужвани от двураменно монолитно стълбище, осветено от фасадата.
На кота ±0.00 са разположени: антре, коридор, стълбище до кота +3.15, тоалетна, спалня с баня към нея, два склад, дневна с кух.бокс, частично покрита верадна с излаз от към дневната и спалнята,.
На кота +3.15 са проектирани две спални всяка със самостоятелна баня към нея), дневна с кух. бокс, коридор, гардеробно, перално, тераса с излаз от двете спални и дневната.
На кота + 6.30 са предвидени спалня с гардеробни и баня към нея, дневна с кух. бокс( с преход от спалнята към дневната), две тераси.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см.
Покривът е многоскатен, хидро и топлоизолиран, покрит с керемиди ,,Тондах“ - медитеран, теракота антик. Отводняването е решено с видими безшевни улуци с полиестерно покритие, цвят кафяв, чрез външни за фасадата водосточни тръби.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с два цвята мазилка( бяла и кафява) и частино облицовани с камена облицовка и окачен pvc сайдинг, цвят дървесен. Дограмата е от ПВЦ (6-камерен профил, едностранно фолиран, цвят дървесен с двоен стъклопакет(бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Застроена площ - 147.00 кв.м
РЗП сграда - 382.00 кв.м
Площ на ПИ - 1012.00 кв.м

Comments are closed.