Еднофамилна къща с. Червен

Предмет на разработката e двуетажна еднофамилна жилищна сграда в с. Червен, общ. Асеновград. Разположена е свободностоящо в имота, спрямо виза за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от югоизапад, от към улицата. Предвидени са две открити паркоместа в границите на имота.
Сграда се състои от два надземни етажа и е без сутерен, обслужвани от двураменно монолитно стълбище, осветено от фасадата.
Предвидени са два входа към сградата, тък като имотът е с денивелация. Единият е на ниво паркоместа – на кота +1.40, на ниво междинна стълбищна площадка, а вторият е на ниво двор, на кота 0.00. Има връзка с въшно стълбище за двата подхода.
На кота 0.00 са проектирани : коридор/антре, wc, склад, килер, дневна с кух. бокс, кабинет.
На кота +2.80 са предвидидени : три спални, две тераси, баня, коридор.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см.
Покривът е двускатен, хидроизолиран, покрит с керемиди ,,Тондах‘‘, , цвят виненочервен. Отводняването е решено с видим PVC улук-тип корниз, чрез външни за фасадата PVC водосточни тръби.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с два вида мазилка(кремава и кафява), частино облицовани с дървен винилен сайдин, цвят бор и частично облицовани с каменна облицовка – сиво-син гнайс кокал. Дограмата е от ПВЦ (6-камерен профил, едностранно фолиран, цвят RAL 7016) с двоен стъклопакет(бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Площ на ПИ - 738,00 кв.м
Застроена площ - 78.50кв.м
РЗП сграда - 163,00 кв.м

Comments are closed.