Еднофамилна къща с фризьорски салон в с. Белащица

Сградата е разположена свободностоящо в имота, спрямо виза за проектиране. Автомобилният подход и входа за фризьорския салон са от югоизток , от към улицата. Входовете за жилищната част са срещуположни , от югозапад и североизток. Предвидени са четири открити паркоместа в границите на имота.
Сградата се състои от един надземен етаж и е без сутерен.
На кота ±0.00 се предвижда смесена функция – жилищна част и фризьорски салон с отделни входове. Фризьорският салон е съставен от помещение за фризьорите с четири работни места, приемно за изчакващите клиенти, стая за козметик, баня с тоалетна, съблекалня и склад с достъп към двора.
В жилищната част се предвиждат: коридор, баня с тоалетна, две спални, дневна с трапезария и кухня, които са огледално разположени и еднакви като разпределение и големина.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна. Покривът е многоскатен, изграден от дървена конструкция.
Ограждащите стени са от тухлена зидария ,,Винербергер‘‘ с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Вътрешните преградни стени са тухлени ,,Винербергер‘‘ с дебелина 12см и 25см.
Покривът е многоскатен, хидро и топлоизолиран, покрит с керемиди “ Тондах “ - цвят сив. Отводняването е решено с видими безшевни улуци с полиестерно покритие (цвят по RAL 9023, тъмно сиво), чрез външни за фасадата водосточни тръби.
Отоплението ще е на климатици.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с няколко вида материали и цветове. Мазилката е бяла (BAUMIT, 0019 - HBW 89).
Фасадите са частично облицовани с каменна облицовка от кафяв камък – гнайс, тип кокал, като са съчетани с фасадна композитна обшивка тип ,,Аресбонд‘‘ (в дървесен цвят – Aresbond – ARW – 3801 WALNUT).
Дограмата е алуминиева дограма, със стъклопакет ETEM E75, цвят RAL 7011- сиво, с двоен стъклопакет (бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Площ на ПИ - 525.00 кв.м
Застроена площ - 193.40 кв.м
РЗП сграда - 193.40 кв.м

Comments are closed.