Еднофамилна къща с.Труд

Предмет на разработката е еднофамилна жилищна сграда с гараж в с. Труд общ. Марица, обл. Пловдив.
Жилищната сграда е разположена свободностоящо в имота, спрямо виза за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от север, от към улицата. Предвидено е паркиране за автомобил в гараж.
Жилищната сграда e едноетажна и е без сутерен.
На кота ±0.00 са разположени: антре, коридор, две спални, спалня с баня, баня, килер, гараж, дневна с кухн. бокс и покрита веранда.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см.
Покривът е скатен, хидро и топлоизолиран, покрит с метални листове ламарина с прав стоящ фалц. Отводняването е решено с видими безшевни PVC улуци с полиестерно покритие, цвят бял чрез външни за фасадата водосточни тръби.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с кремаво-бяла мазилка Baumit HBW 72 Life 0199, кафява мазилка Baumit HBW 18 Life 0351, частично облицовани с каменна облицовка кокал – цвят кремав. Дограмата е трислойна дървена с двоен стъклопакет(бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).
Представен е подробен контруктивен проект. Представени са и проекти по част Електро, част ВиК, част Енергийна ефективност, част Геодезия и част Вертикална планировка.

Технически показатели:

Застроена площ - 187.50 кв.м
РЗП - 187.50 кв.м
Площ на ПИ - 695.18 кв.м

Comments are closed.