Еднофамилна къща с. Мулдава

Предмет на разработката е еднофамилна къща в с. Мулдава, общ. Асеновград, област Пловдив. Сградата е разположена свободностоящо, в югозпадната част на имота, спрямо виза за проектиране. Предвидени са пешеходен и автомобилен достъп от изток, от към улицата, като гарирането е решено в гараж.
Сградата се състои от два надземни етажа и е без сутерен.
На кота 0.00 са проектирани антре с изход към веранда, дневна с кухненски бокс и трапезария, които са на ниво -0.30, баня, спалня, склад, гараж за една кола и стълбище.
На кота +3.15 са разположени коридор, спалня с гардеробно и самостоятелна терса, перално, спалня с гардеробно и баня, както и самостоятелна тераса, спалня със самостоятелна тераса, баня.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см.
Покривът е многоскатен, хидро и топлоизолиран, покрит с керемиди ,Тондах'' Медитеран , цвят червен. Отводняването е решено с видими безшевни PVC улуци с полиестерно покритие, цвят по RAL 1011 чрез външни за фасадата водосточни тръби.
Отоплението е посредством електрически битови уреди (конвектори) и декоративна камина на биоетанол.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с бежова мазилка Baumit HBW 71 Life 0379, частично третирани с естествен камък- травертин и фасадна композитна обшивка Aresbond- ARW- 3801 Walnut. Дограмата е алуминиева дограма ETEM E75- RAL 1011 с троен стъклопакет.

Технически показатели:

Площ на ПИ - 665.00 кв.м
Застроена площ - 175.00 кв.м
РЗП сграда - 331.00 кв.м

Comments are closed.