Еднофамилна къща с. Мулдавава

Предмет на разработката е еднофамилна жилищна сграда в с. Мулдава, общ. Асеновград, област Пловдив. Сградата е разположена свободностоящо в имота, спрямо визата за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от североизток, от към улицата. Предвиден e двоен гараж и едно паркоместо в границата на имота.
Сградата се състои от два надземни етажа и е без сутерен.
Първия етаж, поради съществуващата денивелация на терена, е на две нива - кота ± 0.00 и кота -1,40.
Предвиждат се : антре, склад, двоен гараж, спалня с индивидуална баня с тоалетна и гардеробно помещение, кухня с дневна и трапезария , баня с тоалетна, веранда и стълбищна клетка, посредством която се осъществява достъпа с горния етаж.
На кота + 2,85 са разположени: коридор, перално помещение, баня с тоалетна, кабинет, лоджия, три спални, като едната е с индивидуална баня с тоалетна и гардеробно помещение.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна. Покривът е многоскатен, изграден от дървена конструкция.
Ограждащите стени са от тухлена зидария ,,Винербергер‘‘ с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени ,,Винербергер‘‘ с дебелина 12см и 25см.
Покривът е многоскатен, хидро и топлоизолиран, покрит с керемиди ,,Тондах“ – кафяв цвят. Отводняването е решено с видими безшевни улуци с полиестерно покритие (кафяв цвят), чрез външни за фасадата водосточни тръби.
Отоплението е посредством електрически битови уреди -конвектори.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с няколко вида материали и цветове. Мазилката е бежова (BAUMIT, 0376 - HBW 49), и е съчетана с каменна облицовка (травертин). Предвиждат се характерни за цялостния облик на сградата гипсови елементи, които емблематично го подчертават.
Парапетът по терасите е плътен и ажурен, от ковано желязо.
Дограмата е алуминиева, със стъклопакет ETEM E75, цвят RAL 7011 - сиво, с троен стъклопакет (бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Площ на ПИ - 754.00 кв.м
Застроена площ - 206.20 кв.м
РЗП сграда - 412.40 кв.м

Comments are closed.