Еднофамилна къща с. Моминско

Предмет на разработката едноетажна триетажна еднофамилна къща в с.Моминско, общ Садово, обл. Пловдив. Сградата е разположена свободностоящо в имота, спрямо визата за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от югозапад, от към улицата. Предвидени са две паркоместа в границите на имота.
Сградата се състои от три надземни етажа и е без сутерен.
На кота ± 0.00 са разположени: антре, баня с тоалетна, кухня с дневна и трапезария, спалня с индивидуална баня с тоалетна, веранда, котелно помещение и стълбищна клетка, посредством която се осъществява достъпа с горните етажи.
На кота + 3,20 са разположени: коридор, перално помещение, баня с тоалетна, тераса, три спални и стълбищна клетка, посредством която се осъществява достъпа с горния етаж.
На кота + 6,40 са разположени: коридор, склад, и тераса.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна. Покривната конструкция е решена със стоманобетонна плоча (плосък покрив, топло и хидроизолиран) и вътрешно отводняване.
Ограждащите стени са от тухлена зидария ,,Винербергер‘‘ с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени ,,Винербергер‘‘ с дебелина 12см и 25см.
Покривната конструкция е решена със стоманобетонна плоча (плосък покрив, топло и хидроизолиран) и вътрешно отводняване.
Отоплението е посредством електрически битови уреди -конвектори.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с няколко вида материали и цветове. Мазилката е бяла (BAUMIT, 0019 - HBW 89) и
е съчетана с фасадна композитна обшивка тип ,,Натуралбонд” в светло сив, тъмно сив и черен за фугите цветве (NB - 701; NB -703; NB – 951). Стените са частично облицовани с камък - кокал в сив цвят. Парапетът по терасите e плътен .
Дограмата е алуминиева, със стъклопакет ETEM E75, цвят RAL 7011 - сиво, с троен стъклопакет (бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Площ на ПИ - 1184 кв.м
Застроена площ - 180.80 кв.м
РЗП сграда - 359.20 кв.м

Comments are closed.