Еднофамилна къща с. Моминско

Предмет на разработката едноетажна двуетажна еднофамилна къща в с. Моминско, общ. Садово. Сградата е свободностояща, в югозападната част на имота, спрямо виза за проектиране. Предвидени са пешеходен и автомобилен достъп от северозапад, от към улицата, като гарирането е решено външно за сградата. Предвиден е навес за паркиране на една кола и извън навеса за още един автомобил . Терена е равен.
Сградата се състои от два надземни етажа и е без сутерен, като на първият етаж е предвидено ниво на -0.80см за дневна от интериорна гледна точка.
Влизането в сградата става на кота ±0.00.
На кота ±0.00 са проектирани антре/коридор, стълбище, кабинет, фитнес, склад, баня, гардеробно, перално, тоалетна, спалня с изход към веранда и дневна с кухня и трапезария, от които се излиза на верандата.
На кота +3.15 са проектирани стълбище, баня, перално, коридор, спалня с достъп до тераса, спалня с достъп до тераса и още една с спалня с достъп до тераса.
На кота +3.15 сградата прибира и се появяват плоски покриви, които хидро и топлоизолиран. Отводняването е решено с вътрешни PVC водосточни тръби..
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см.
Покривът е плосък- хидро и топлоизолиран. Отводняването е решено с вътрешни PVC водосточни тръби.
Отоплението е посредством битови отоплитени уреди- конвектори .
Фасадите са топлоизолирани и третирани с бяла мазилка Baumit HBW 77 Life 0018, частично третирани с естествен камък- гнайс – кокал сив и частично облицовани с композитна фасадна обшивка - Aresbond – ARS –1102 RAT GREY - топлоизолирани с каменна вата- 10см. Дограмата е алуминиева дограма ETEM E75- RAL 7016 с троен стъклопакет.

Технически показатели:

Площ на ПИ - 1052 кв.м
Застроена площ - 283.80 кв.м
РЗП сграда - 402.10 кв.м

Comments are closed.