Еднофамилна къща с. Златовръх

Предмет на разработката е еднофамилна жилищна сграда в с. Златовръх, общ. Асеновград, област Пловдив. Сградата е разположена свободностоящо, в северната част на имота, спрямо виза за проектиране. Предвидени са пешеходен и автомобилен достъп от юг, от към улицата, като паркирането е решено в двора на имота.
Сградата се състои от два надземни етажа и е без сутерен.
Влизането в сградата става на кота ±0.00.
На кота ±0.00 са проектирани антре, коридор, тоалетна, склад, кухня с трапезария, дневна , вътрешно стълбище и веранда, като достъпа до нея е от към антрето.
На кота +3.15 са проектирани коридор с кът за отдих, спалня със самостоятелна баня и тераса, баня и две спални с тераса.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25 см.
Покривът е двускатен, хидро и топлоизолиран, покрит с керемиди ,Тондах'' Медитеран , цвят антрацит. Отводняването е решено с видими безшевни PVC улуци с полиестерно покритие, цвят по RAL 7016 чрез външни за фасадата водосточни тръби.
Отоплението е посредством електрически битови уреди- конвектори .
Фасадите са топлоизолирани и третирани с бяла мазилка Baumit HBW 77 Life 0018, частично третирани с естествен камък- гнайс – кокал сив и частично облицовани с композитна фасадна обшивка - “Aresbond” ARW-9807 Royal Teak и “Aresbond” ARS-1001 Milk White - топлоизолирани с каменна вата- 10см. Сградата е проектирана с цокъл, който е облицован с естествен камък гнайс- кокал сив. Дограмата е алуминиева дограма ETEM E75- RAL 7016 с троен стъклопакет.

Технически показатели:

Площ на ПИ - 660.00 кв.м
Застроена площ - 104.20 кв.м
РЗП сграда - 218.60 кв.м

Comments are closed.