Еднофамилна къща с. Долнослав

Предмет на разработката е двуетажна еднофамилна къща в с.Долнослав, общ. Асеновград, обл. Пловдив.
Сградата е разположена свободностоящо, в средата на имота, спрямо виза за проектиране. Предвидени са пешеходен и автомобилен достъп от югoизток, от към улицата, като са предвидени две паркоместа в двора на имота.
Сградата се състои от два надземни етажа и е без сутерен.
На кота 0.00 са проектирани антре, дневна с кухненски бокс и трапезария с изход към веранда, WC, склад, килер към кухнята под стълбището и стълбищна клетка.
На кота +2.80 са разположени коридор, баня, две спални със самостоятелни тераси, спалня и стълбищна клетка.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см.
Покривът е многоскатен, хидро и топлоизолиран, покрит с керемиди керемиди ,,Тондах'' Континентал , цвят кафяв. Отводняването е решено с видими безшевни PVC улуци с полиестерно покритие, цвят по RAL 1036 чрез външни за фасадата водосточни тръби.
Отоплението е посредством електрически битови уреди (конвектори) .
Фасадите са топлоизолирани и третирани с бяла мазилка Baumit HBW 89 Life 0019, частично третирани със бежова мазилка Baumit HBW 69 Life 0418 и естествен камък гнайс- тип кокал цвят кафяв. Дограмата е алуминиева дограма ETEM E75- RAL 1036 с троен стъклопакет.

Технически показатели:

Площ на ПИ - 635.00 кв.м
Застроена площ - 70.15 кв.м
РЗП сграда - 143.15 кв.м

Comments are closed.