Еднофамилна къща с гараж

Проектът предвижда сградата да е свободностояща в имота, спрямо визата за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от югозапад, от към улицата. Предвижда се двоен гараж (част от него е допълващо застрояване), с директна връзка към къщата и склада.
Сградата се състои от два надземни етажа и е без сутерен.
На кота ±0.00 са разположени: спалня , като към нея има индивидуален санитарен възел, коридор, тоалетна, перално помещение, килер , гараж, склад (с директен достъп от към двора и от към гаража), дневна с трапезария и кухня, веранда, тераса, стълбищна клетка, посредством която се осъществява достъпа с другите етажи.
На кота +3,25 се предвиждат : коридор, три спални , като към всяка от тях си има отделна баня с тоалетна и гардеробно помещение, две тераси и библиотека.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна. Ограждащите стени са от тухлена зидария ,,Винербергер‘‘ с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Вътрешните преградни стени са тухлени ,,Винербергер‘‘ с дебелина 12см и 25см.
Отоплението е посредством камина и електрически битови уреди.
Фасадите са топлоизолирани и третирани основно с бежов клинкер (цвят по RAL 1013, перлено бяло) , два цвята мазилка бяла (BAUMIT, 0019 - HBW 89) и кафява (BAUMIT, 0412 - HBW 13), частично облицовани (цокъла и външните колони) с каменна облицовка – врачански варовик (сив). За парапет на терасите е използвано ковано желязо, което допринася за отличителния архитектурен облик, функционалност и оформление на сградата, като цялостна визия.
Дограмата е алуминиева дограма, със стъклопакет ETEM E75, цвят RAL 8016 - кафяв махагон, с двоен стъклопакет (бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Comments are closed.