Еднофамилна къща с гараж в Асеновград

Предмет на разработката е луксозна eднофамилна къща с гараж в Асеновград.
Сградата е четириетажна. Разположена е свободностоящо в имота като към основното застрояване е предвидено допълващо застрояване – гараж, спрямо Виза за проектиране. Автомобилният подход и входът на сградата са от северозапад, от към улицата. Гаражът е предвиден за четири коли, частично е вкопан и е с озеленен покрив.
Жилищната сграда се състои от сутерен (кота -3.15), първи етаж(кота ±0.00, втори етаж (кота +3.15), трети етаж (кота +6.30). Етажите се обслужват от стоманобетонна монолитна стълба осветена от североизток.
На кота -3.15 са разположени : гараж за четири автомобила, четири склада и коридор.
На първи етаж(кота 0.00) са разположени : дневна,трапезария и кухня с изход към веранда на югоизток, коридор, тоалетна и спалня с баня.
На кота +3.15 са проектирани - две спални с излаз на обща тераса, баня с предверие, спалня със собствени баня, гардеробно и тераса.
На кота +6.30 помещенията са кабинет и склад.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно и частично вътрешно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно или вътрешно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см. Покривът е скатен с керемиди и частично плосък- хидро и топлоизолиран. Отводняването е решено с вътрешни PVC водосточни тръби.
Фасадите са топлоизолирани и измазани частично с бяла мазилка, частично облицовани с сив клинкер и облицовани с фасадна композитна обшивка „тип Еталбонд“ - цвят дърво (ebony honey). Дограмата е алуминиева (6-камерен профил, едностранно фолиран, цвят RAL 7016) с двоен стъклопакет(бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Площ на ПИ - 474,00 кв.м
Застроена площ - 172.00кв.м
РЗП-473.50кв.м

Comments are closed.