Еднофамилна къща с гараж в Горни Воден

Еднофамилната къща е четириетажна. Разположена е свободностоящо в имота като към основното застрояване е предвидено допълващо застрояване – гараж, спрямо Виза за проектиране. Автомобилният подход и входът на сградата са от югоизток, от към улицата. Гаражът е предвиден за две коли, частично е вкопан и е с озеленен покрив.
Жилищната сграда се състои от сутерен (кота -3.80), първи етаж(кота ±0.00, втори етаж (кота +2.85), трети етаж (кота +5.70). Етажите се обслужват от стоманобетонна монолитна стълба осветена от североизток.
На кота -3.15 са разположени : гараж за два автомобила, два склада , два коридора, тоалетна, котелно и стълбищна клетка.
На първи етаж(кота ±0.00) са разположени : дневна,трапезария и кухня с изход към веранда на югоизток, коридор, тоалетна, баня, стълбищна клетка, спалня и спалня с тераса.
На кота +2.85 са разположени - дневна,трапезария и кухня с достъп до тераса, коридор, тоалетна, баня, стълбищна клетка, спалня и спалня с тераса.
На кота +6.30 помещенията са стълбищна клетка и веранда с достъп до озеленен покрив.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно и частично вътрешно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно или вътрешно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см.
Покривът е плосък- хидро и топлоизолиран. Отводняването е решено с вътрешни PVC водосточни тръби.
Фасадите са топлоизолирани и измазани частично с бяла мазилка (HBW 89 Baumit Life 0019), сива мазилка (HBW 33 Baumit Life 0925) и частично облицовани с сив гнайс. Дограмата е алуминиева дограма ETEM E75- RAL 7016 с троен стъклопакет.
Отоплението е посредством термопомпа – въздух/вода. Предвиждат се конвектори.

Технически показатели:

Застроена площ - 157.70 кв.м
РЗП - 437.70 кв.м
Площ на ПИ - 430.00 кв.м

Comments are closed.