Еднофамилна къща с. Брестник

Предмет на разработката е еднофамилна къща в с.Брестник, общ. Родопи, обл. Пловдив.
Сградата е разположена свободностоящо в имота, спрямо визата за проектиране. Входът към нея е от северозапад. Автомобилният и пешеходният подход са от югозапад, от към улицата. Предвижда се един гараж и едно открито паркоместо в рамките на имота.
Сградата се състои от два надземни етажа и е без сутерен.
На кота ±0,00 се предвиждат: антре, дневна с кухня и трапезария с излаз към веранда, тоалетна, спалня с индивидуални баня /тоалетна и гардеробно помещение, гараж, склад и стълбище, посредством което се осъществява връзката с втория етаж.
На кота +3,15 се предвиждат: коридор, баня с тоалетна, три спални , като едната е родителската и е с индивидуален санитарен възел и гардеробно помещение.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна. Покривът е многоскатен, изграден от дървена конструкция.
Ограждащите стени са от тухлена зидария ,,Винербергер‘‘ с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени ,,Винербергер‘‘ с дебелина 12см и 25см.
Покривът е многоскатен, хидро и топлоизолиран, покрит с керемиди ,,Тондах“ – кафяв цвят. Отводняването е решено с видими безшевни улуци с полиестерно покритие (цвят по RAL 8016, кафяв), чрез външни за фасадата водосточни тръби.
Отоплението е посредством електрически битови уреди (конвектори).
Фасадите са топлоизолирани и третирани с няколко вида материали и цветове. Мазилката е бежова (BAUMIT, 0376 - HBW 49),
а фасадите са частично облицовани с кафяв камък – гнайс, тип кокал.
Дограмата е алуминиева дограма, със стъклопакет ETEM E75, цвят по RAL 8016 - кафяв, с троен стъклопакет (бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Площ на ПИ - 475.00 кв.м
Застроена площ - 142.20 кв.м
РЗП сграда - 232.10 кв.м

Comments are closed.