Еднофамилна къща с. Болярци

Предмет на разработката едноетажна еднофамилна къща в с. Болярци, обл. Пловдив. Разположена свободностоящо спрямо визата за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от североизток, от към улицата. Предвиждат се две паркоместа в границите на имота.
Сградата се състои от един етаж и е без сутерен.
На кота ± 0.00 са разположени: антре/коридор, дневна с кухненя и трапзария, перално помещение, баня с тоалетна, три спални като едната е с индивидуална баня с тоалетна и веранда.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна. Покривната конструкция е решена със стоманобетонна плоча (плосък покрив, топло и хидроизолиран) и вътрешно отводняване.
Ограждащите стени са от тухлена зидария ,,Винербергер‘‘ с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени ,,Винербергер‘‘ с дебелина 12см и 25см.
Отоплението е посредством електрически битови уреди -конвектори.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с няколко вида материали и цветове. Мазилката е бяла (BAUMIT, 0019 - HBW 89) , като е съчетана с частична облицовка от със сив камък - базалт. Парапетът по терасите е плътен и стъклен от закалено стъкло.
Дограмата е алуминиева, със стъклопакет ETEM E75, цвят RAL 7011 - сиво, с троен стъклопакет (бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Площ на ПИ - 709 кв.м
Застроена площ - 140.90 кв.м
РЗП сграда - 140.90 кв.м

Comments are closed.