Еднофамилна къща с. Болярци

Предмет на разработката двуетажна еднофамилна къща в с.Болярци, обл. Пловдив. Сградата е разположена свободностоящо в имота, спрямо визата за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от югоизток, от към улицата. Предвиден е гараж и едно паркоместо в двора на имота.
Сградата се състои от два надземни етажа и е без сутерен.
На кота ± 0.00 са разположени: гараж с топла връзка към жилищната сграда, коридор, баня с тоалетна, кухня с дневна и трапезария, спалня, веранда и стълбищна клетка, посредством която се осъществява достъпа с горния етаж.
На кота + 3,20 са разположени: коридор, склад(перално помещение), баня с тоалетна, четири спални, като едната е с гардеробно помещение и индивидуална баня с тоалетна и тераса.
Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария ,,Винербергер‘‘ с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Предвижда се изолиране на топлинните мостове с топлоизолационен материал, монтиран външно на стоманобетонната конструкция и ограждащите стени. Вътрешните преградни стени са тухлени ,,Винербергер‘‘ с дебелина 12см и 25см.
Покривната конструкция е решена със стоманобетонна плоча (плосък покрив, топло и хидроизолиран) и вътрешно отводняване.
Отоплението е посредством индивидуални отоплителни уреди.
Фасадите са топлоизолирани и третирани с няколко вида материали и цветове. Мазилката е бяла (BAUMIT, 0019 - HBW 89) и сива (BAUMIT, 0864 - HBW 33), съчетана е с частична облицовка от камък - базалт в сив цвят и фасадна композитна обшивка тип „Аресбонд” в дървесен цвят. Парапетът по терасата e стъклен, от закалено стъкло.
Дограмата е алуминиева, със стъклопакет ETEM E75, цвят RAL 7011 - сиво, с троен стъклопакет (бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло)

Технически показатели:

Площ на ПИ - 1024 кв.м
Застроена площ - 214.60 кв.м
РЗП сграда - 381.30 кв.м

Comments are closed.