Еднофамилна къща с. Стоево

Предмет на разработката е едноетажна еднофамилна къща в с. Стоево, общ. Асеновград. Разположена е свободностоящо в имота, спрямо виза за проектиране. Автомобилният и пешеходният подход са от запад, от към улицата. Входът на къщата е от запад. Предвидено е паркиране за един автомобила в рамките на имота.
На кота 0.00 са разположени : антре/коридор, трапезария /кухня, дневна с излаз към покрита веранда, тоалетна, баня, килер и две спални.
Носещата конструкция на къщата е монолитна, стоманобетонна.
Ограждащите стени са от тухлена зидария с дебелина 25см с необходимата ефективна топлоизолация, монтирана външно. Проектирана е стоманобетонна плоча под скатния покрив с ефективна топлоизолация от минерална вата над нея. Стените се зидат с кухи керамични тухли. Вътрешните преградни стени са тухлени с дебелина 12см и 25см. Покривът е двускатен с наклон 35% изпълнен с дървена покривна конструкция, хидроизолации и керемиди ,,Bramac’’ Atica. Отводняването на покрива е с PVC улуци.
Фасадите са топлоизолирани и измазани с мазилка Baumit( HBW 58 Baumit Life) и частично облицовани с камък тип ,,кокъл‘‘. Дограмата е от ПВЦ (6-камерен профил, едностранно фолиран, цвят дърво) с двоен стъклопакет(бяло флоатно нискоемисионно Ка-стъкло).

Технически показатели:

Площ на ПИ - 600,00 кв.м
Застроена площ - 105.00кв.м
РЗП сграда - 105,00 кв.м

Comments are closed.